Skakalke gladko do mladinskega zlata

Skakalke gladko do mladinskega zlata

26.01.2013

Skakalke gladko do mladinskega zlata

Slovenske skakalke Urša Bogataj, Ema Klinec, Špela Rogelj in Katja Požun so na mladinskem svetovnem prvenstvu v češkem Liberecu osvojile zlato medaljo na ekipni preizkušnji. Vražje Slovenke so pred tekmo glede na nastope na posamični tekmi veljale za favoritinje, kar so na koncu tudi opravičile. 

Že prvi skok Urše, ki je meril 97,5, je nakazoval, da bodo naše tekmovalke za razred boljše od konkurence. V prvo se je z izjemnim skokom 100,0 m še posebno izkazala Špela, svoje pa sta dodali tudi Ema (92,0 m) in Katja (94,5). Pred Francozinjami so naša dekleta imela kar 120,5 točk prednosti. Še dodatnih 13 točk pa so zaostajale Norvežanke. Urša (95,5), Ema (91,5), Špela (103,0) in Katja (99,5) niso popustile niti v drugo in se tako po lanskoletnem bronu v turškem Erzurumu veselile še zlate medalje. Drugo mesto je pripadlo Francozinjam (Lea Lemare, Oceane Avocat Gros, Julia Clair, Coline Mattel), tretje pa so bile Nemke (Ramona Straub, Pauline Hessler, Svenja Wuerth, Katharina Althaus). Slovenke so na koncu slavile z 222,0 točkami prednosti. 

V imenu ekipe je spregovorila Špela Rogelj, ki je z dvema skokoma preko stotice bila danes naša najboljša: "Današnji skoki so bili veliko boljši oz. kar super od vseh naših deklet. Na začetku smo nekoliko čakale zaradi vetra. Na splošno nam je tekma uspela, čutile nismo nikakršnega pritiska. Že po treningih smo videli, da smo pred ostalimi, vendar se s tem nismo obremenjevali. Hotele smo narediti le najboljše skoke, kar smo tudi pokazale. Sedaj imam celotni komplet medalj iz svetovnega prvenstva. Tokratna medalja bo zraven ostalih dveh, seveda na sredi, saj je zlata. " S podobnima skokoma bi bila Špela tudi na posamični tekmi zelo visoko, a je v četrtek zasedla sedmo mesto: "Definitivno mi je žal, da se mi je na posamezni tekmi prvi skok ponesrečil. S spodbudo ostale ekipe sem na to pozabila in sem toliko bolj vesela zlate ekipne medalje."

"Zaradi vetra smo imeli odpovedano poskusno serijo. Priznati moram, da je žirija zelo dobro vodila današnjo tekmo. Veliko dvomov pri samem tekmovanju sicer ni bilo, vendar si kakšne večje napake vendarle ne bi smeli privoščiti. Bila je močna ekipa, kjer je vsaka tekmovalka naredila po svojih najboljših močeh. Zlate medalje smo veseli. Ogrodje mladinske ekipe je izredno močno, kjer nismo imeli šibkega člena. Druge reprezentance so ga imele, povsod je bila ena tekmovalka nekoliko slabše pripravljena. To se nam je poznalo, da smo slavili s takšno razliko," je po tekmi razmišljal glavni trener Matjaž Triplat ter dodal, da ogrodje za svetovni pokal, ki se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v Sapporu ostaja enak. V sredo bodo proti Japonski odpotovale Urša Bogataj, Špela Rogelj, Katja Požun, Maja Vtič, Eva Logar in Anja Tepeš, medtem ko je Ema Klinec še vedno premlada za nastopanja na najvišjem rangu tekmovanja.

(Smučarska zveza Slovenije)

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.