Skakalke pred drugo sezono svetovnega pokala

Skakalke pred drugo sezono svetovnega pokala

19.11.2012

Nakupovalna galerija v Kristalni palači v ljubljanskem BTC-ju je gostila novinarsko konferenco slovenskih skakalk pred prvimi tekmami svetovnega pokala, ki bodo prihodnji konec tedna v norveškem Lillehammerju. Glavni trener Matjaž Triplat se je odločil, da bo v Skandinavijo odpotovala šesterica deklet: Urša Bogataj, Maja Vtič, Špela Rogelj, Katja Požun, Anja Tepeš in povratnica po poškodbi Eva Logar. Kateri predstavnici nežnejšega spola bosta nastopili na mešani ekipni tekmi, bo vodstvo reprezentance sporočilo naknadno.

Vrhunec sezone bo člansko svetovno prvenstvo v italijanskem Val di Fiemmu, dekleta pa veliko pričakujejo tudi od mladinskega svetovnega prvenstva in domačih tekem na Ljubnem ob Savinji (16. in 17. februar).

Jože Mermal, predsednik uprave BTC: "Vidite kako napredujemo, kaj se je vse zgodilo v letu dni, koga vse smo nagovorili. Moram dejati, ko smo prevzeli svetovni pokal na Ljubnem, me je zelo zaskrbelo, kako se bomo lahko organizirali, da se bomo prikazali kot odlični organizatorji. Ne samo v smislu klasične organizacije, ampak tudi preko naše sodobno organizirane družbe, ki je poznana tudi v Evropi. Hoteli smo narediti več za skakalke v širšem marketinškem smislu. Z inovativnim strateškim marketingom smo za dokaj neznano disciplino ženskih smučarskih skokov naredili velik uspeh, tudi na mednarodni sceni. Tudi pri televizijskem prenosu ni bilo velike razlike med gledanostjo tekem fantov v Planici in deklet na Ljubnem. To je predvsem bilo zaradi dobrega marketinga. Česar se lotimo v naši hiši gremo do konca ali pa se že v začetku umaknemo. To je dejansko velik projekt. Da ne omenjam vseh Ljubencev, ki so res s srcem stali za svetovnim pokalom in že prej za celinskim pokalom. Pokazali so, da tukaj zmoremo več. Tudi s pomočjo Smučarske zveze Slovenije in seveda deklet, ki dosegajo odlične rezultate. 1. decembra bomo prižgali luči na skakalnici v BTC-ju ob Kristalni palači. To je projekt, ki stane 150.000 €. Da bo projekt zaživel, da bo imel dnevne vsebine ter bo tako zabaval Slovenke in Slovence, ki prihajajo v Ljubljano. Zvečer bo skakalnica vidna po celotni Ljubljani. To je inovativna zgodba. Znova se moram zahvaliti Publicisu, ki smo dejansko vsi skupaj padli noter v ta projekt ter smo ga dobro preučili. Torej gre za obojestransko sodelovanje - med športom, poslovneži in agencijami, ki znajo pripraviti vrhunske zgodbe. S tem želimo prikazati, da Slovenci zmoremo več, da smo kreativni in inovativni. Tam, kjer se med seboj povežemo, imamo močne rezultate. Ko pa smo samo pred mikrofoni, potem veš, da ne bo rezultatov. Všeč mi je, da so vražje Skakalke znova med nami. S pristopom, upam, da tudi z odličnimi treningi, bomo dosegli lepe rezultate. Na Ljubnem imata velike zasluge za operativne priprave tudi predsednik organizacijskega odbora Rajko Pintar in podpredsednica organizacijskega odbora Mojca Hrženjak. Slednja zelo dobro skrbi za vse sponzorske pogodbe. Že sedaj vse skupaj lepo vabimo na Ljubno, kjer bomo uživali v lepih skokih. Želim tudi dekletom, da tekom leta dosežejo lepe rezultate. Z dobrim marketingom bomo zmogli še več."

 

Primož Ulaga, predsednik SZS: "Današnja novinarska konferenca je uvod v sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta. Letos bo to tekmovanje potekalo drugo leto. Smučarska zveza Slovenije se je z vodstvom, s sponzorji in drugimi viri potrudila in zagotovila dobre pogoje v poletnem času, da so se lahko športnice dobro pripravljale. Zaradi tega lahko pričakujemo dobre uspehe, ki jih tudi v prvi sezoni ni bilo malo. Moja želja je tudi kakšna zmaga. Tekma svetovnega pokala na Ljubnem je bila lani prvič in je že napravila ime znotraj tekem svetovnega pokala. Velika zahvala gre podjetju BTC in vsem, ki so v tem projektu veliko naredili ter prehodili v enem letu veliko razdaljo. Kamorkoli gremo med športniki in trenerji Ljubno vedno znova dobi potrditev, da je bila to lani najboljša tekma. Še posebej polagam na srce, zlasti športnicam in športnikom, da tekom sezone dosegate visoke uvrstitve, kar nam bo vse skupaj prineslo velik spektakel na Ljubnem."

Matjaž Triplat, glavni trener: "Lepo je pogledati v tem ambientu tolikšen odziv sedme sile. Imamo vedno visoke cilje, od katerih ne bežimo. Primarni cilj je člansko svetovno prvenstvo v Val di Fiemmu. Tam želimo z eno tekmovalko med šest, drugo tekmovalko do desetega mesta ter še dvema do tridesetega mesta. Posebno zanimiva bo premierna tekma mešanih ekip, kjer bova z Goranom bolj sodelovala na taktičnem področju, kako postaviti ekipo, da bomo karseda največ iztržili. Drugi cilj je vezan na mladinsko svetovno prvenstvo, kjer bomo poskušali nadaljevati rezultate in osvajanje kolajn. Na svetovnem pokalu imamo cilj trikrat do tretjega mesta. Osebno bolj pomembno pa mi je, da sezono končamo med najboljšimi tremi ekipami. To je pokazatelj nekega duha, na tem bom vse gradil. Ne poznam športnika, ki si ne želi, da bi zmagal. Raje vidim, da najprej naredimo tehnično dobre skoke, rezultati pa naj nas sami poiščejo. Prehodno obdobje med poletjem in zimo je en velik izziv predvsem za strokovni del ekipe, predvsem v iskanju primernih prostorov za trening. Našli smo solidno destinacijo v Ramsau. Bili smo že na poti tja, ko smo dobili obvestilo, da je skakalnica zaprta, vendar smo vseeno pot nadaljevali tudi na določenih predvidevanih. S trenerji drugih reprezentanc smo stopili skupaj in skakalnico vsakodnevno pripravljali za soliden trening. V tehnični izvedbi smo lepo napredovali, zaradi česar sem zadovoljen. V nedeljo gremo strokovni del ekipe s kombijem proti Lillehammerju, skakalke pa nam sledijo z letalom v ponedeljek. V Lillehammerju bomo napravili še štiri enote tehničnega treninga. Mislim, da smo pripravljeni."

Primož Peterka, pomočnik trenerja: "Optimizem me navdaja, saj sem od vsake posameznice na zadnjih pripravah v Ramsau videl ne le enega temveč več dobrih skokov. To je zame tisto, kar želim na tekmi."

Maja Vtič: "Motorično sem zelo dobro pripravljena. S tem sem zelo zadovoljna. Preko poletja je bilo letos resnično zelo veliko treninga, vendar se je izplačalo, ker so rezultati super. Na tehničnem področju se je na pripravah v Ramsau odvijalo v pozitivno smer. Veliko smo še testirali opremo. Verjamem, da bo še bolje, ko bom nekoliko bolj v miru opravila kakšen trening."

Eva Logar: "Na splošno sem dobro pripravljena. Forma se stopnjuje in že nestrpno čakam tekme. O ciljih pa se postite presenetiti."

Špela Rogelj: "Tako kot druge punce, sem tudi jaz dobro pripravljena. Na skakalnici so še kakšne rezerve, ki jih bom poskusila še odpraviti. Pričakujem svoje najboljše skoke."

Urša Bogataj: "Mislim, da sem dobro pripravljena. Želim si čim boljše skoke in čim manj butastih napak."

Katja Požun: "O naskoku na veliki kristalni globus raje še ne bi razmišljala, ker te lahko pričakovanja hitro pokopljejo, tako se bom čim bolj osredotočila na tehnično pravilne skoke, da izboljšam majhne napake, ki so se mi pokazale v lanski sezoni."

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.