Državna naslova Prevcu in Požunovi

09.02.2012

Kranj, 8. februarja (STA) - Slovenski smučarski skakalci so na slovenski kulturni praznik v Kranju izpeljali državno prvenstvo. Pri članicah je zmagala Katja Požun iz Zagorja pred Majo Vtič iz Zabrdja ter Uršo Bogataj, članico kluba Costella Ilirija. Med člani so prva tri mesta pobrali člani SK Triglav, slavil je Peter Prevc pred Nejcem Dežmanom in Dejanom Judežem.

Med dekleti je po pričakovanjih slavila Požunova, ki je vodila že po prvi seriji. Številni so veliko pričakovali tudi od Eme Klinec, a mlada obetavna skakalka SSK Alpina tokrat ni ugnala izkušenejših skakalk in je pristala na četrtem mestu. Peta je bila Špela Rogelj, šesta Anja Tepeš, sedma Manja Pograjc in osma Agata Stare.

"Potrdila sam dobro formo. Prvi skok je bil kar v redu, drugi pa je bil že boljši," je menila nova državna prvakinja. Branilke naslova Eve Logar zaradi poškodbe ni bilo na tekmi.

Med člani so gledalci v prvi seriji videli povprečne daljave, stotico je zmogel le Judež, ki je tudi vodil po polovici tekmovanja pred Prevcem in Dežmanom. V finalni seriji je žirija tekmovanja dvignila nalet. Vrstni red se ni drastično spremenil, so se pa pomešala imena med najboljšimi tremi. Tako je prvič v karieri državni prvak postal Prevc. Tik pod stopničkami je pristal Jure Šinkovec, peti je bil Kranjec in šesti Damjan.

Na programu je bila tudi ekipna moška preizkušnja in prvič mešana ekipna tekma, vendar sta obe preizkušnji odpadli, saj so se tekmovalci že odpravili na tekme celinskega pokala onstran Atlantika. Brez šestih skakalcev, ki so v svojih klubih najboljši člani, se je žirija tekmovanja odločila, da se tekmovanje prestavi na 29. februar.

Vir: STA

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.