Skakalke pripravljene na nadaljevanje sezone in na Ljubno

Skakalke pripravljene na nadaljevanje sezone in na Ljubno

11.01.2012

Ljubljana, 11. januarja (STA) - Slovenska ženska reprezentanca v smučarskih skokih je po uvodnih treh tekmah svetovnega pokala na četrtem mestu v pokalu narodov. Pred izbrankami Matjaža Triplata pa so že novi izzivi, že ta konec tedna bodo odpotovale na tekmo svetovnega pokala v Italijo, čez mesec dni pa jih v Ljubnem čaka najpomembnejša domača preizkušnja te sezone.

Ljubno ob Savinji bo 11. in 12. februarja gostilo prvo tekmo v ženskih skokih za svetovni pokal v Sloveniji, na kar že nekaj dni ljubitelje športa v Ljubljani in po Sloveniji opozarja tudi široko zastavljena marketinška akcija. Dobro podlago za domače tekme pa predstavljajo tudi uspehi skakalk, na zadnji tekmi v Hinterzartnu je bila Katja Požun šesta, Maja Vtič pa deseta.

"Prve tekme so potekale v težkih razmerah. V Lillehammerju in Hinterzartnu so nas ovirali sneženje in veter. A veseli me, da se znajdemo tudi v takšnih razmerah. Z nastopi sem zadovoljen, še bolj kot z uvrstitvami pa s tehnično izvedbo skokov, ki gredo v želeno smer. Za ta del sezone so rezultati pričakovani, januarsko in februarsko obdobje z domačimi tekmami pa je za nas ključno," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani dejal glavni trener ženske ekipe Matjaž Triplat.

"Skoke sem dvignila na solidno raven. To še ni to, kar si želim, a verjamem, da bom prišla tja, kjer sem že bila. Zdaj spet uživam na tekmah, v vsakem skoku je manj napak. Tekma na Ljubnem je dodatna spodbuda, vedno se zbere veliko število ljudi, kar ti da dodatno spodbudo," je občutke po prvem delu sezone in pred domačimi tekmami strnila Maja Vtič.

Poleg nje bosta na naslednje tekme v Val di Fiemme v četrtek odpotovali še Špela Rogelj in Katja Požun, Anja Tepeš zaradi nekoliko slabše forme ostaja na dodatnih treningih, medtem ko se bo Urša Bogataj udeležila mladinskih olimpijskih iger v Innsbrucku.

Smučarska zveza Slovenije je na novinarski konferenci v ljubljanskem BTC obenem predstavila tudi prihajajoče tekmovanje najvišje ravni v tej panogi v Sloveniji. V krstni sezoni svetovnega pokala v skokih za ženske se bodo tekmovalke ustavile tudi v Sloveniji, prizadevni prireditelji pa zagotavljajo, da si bodo tako skakalke kot gledalci zapomnili tekmo v Sloveniji.

"Tekma svetovnega pokala je plod sedemletnega dela v celinskem pokalu. Pred nami je zdaj precej težja naloga, a komaj čakam, da se tekme začnejo. Skakalnica je že zdaj bela, saj smo že začeli zasneževanje, a dela seveda še zdaleč ni konec. Pričakujemo, da bo vsak dan na tekmah od 3000 do 5000 gledalcev, tako da bo vzdušje povsem drugačno kot na tekmah v tujini, kjer lahko navijače preštejemo na prste ene roke. Prav zdaj so začele prihajati prijave, kot kaže, bo najmanj 55 tekmovalk, kar pomeni, da bomo morali imeti celo kvalifikacije, priključile pa se bodo celo Kitajke," je dejal predsednik organizacijskega odbora tekme v Ljubnem Rajko Pintar.

Prireditelji tekem pripravljajo program po vzoru Planice; petek pred tekmama bodo tako izkoristili za dan, ko si bodo lahko šolarji brezplačno ogledalo dogajanje - zato bo ta dan veljala tudi stroga prepoved alkohola na območju skakalnic -, v soboto in nedeljo, 11. in 12. februarja, pa si bodo lahko ljubitelji skokov ogledali tekme za pet evrov. "Stroški so zdaj 230.000 evrov, povečal se je nagradni sklad na 35.000 švicarskih frankov, povrniti moramo potovalne stroške. Tekmovalke pa so iste kot v celinskem pokalu, le na višji ravni je vse skupaj, poleg tega pa je tu zagotovljen televizijski prenos," je o razlikah med celinskim in svetovnim pokalom še dodal Pintar.

Vir: STA

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.